Οι απειλές των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα συνδέονται με τις πτωχευτικές διαπραγματεύσεις και την παγκόσμια επανεκκίνηση

Μπεν Φούλφορντ

hqdefault

Τα παγκόσμια γεγονότα έχουν κολλήσει σε ένα μοτίβο στασιμότητας αυτό το καλοκαίρι, αλλά μέσα στο φθινόπωρο είναι πιθανή μια τεράστια ιδεολογική μετακίνηση αν τη δημιουργήσουμε.

Το μοτίβο στασιμότητας έχει ως εξής: η ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, η οποία πτώχευσε την 1η Μαΐου αυτού του έτους, απειλεί με πόλεμο τη Βόρεια Κορέα ως τακτική διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της. Ο κύριος πιστωτής της, η Κίνα, απαντάει στη μπλόφα της εταιρίας υποσχόμενη να προστατέψει τη Βόρεια Κορέα στην περίπτωση που υποστεί μονόπλευρη επίθεση. Την ίδια ώρα, οι Κινέζοι εμφανίζουν περιορισμένη στρατιωτική δράση στα σύνορά τους με την Ινδία, υπενθυμίζοντας στους Αμερικάνους πως έχουν την τεχνική δυνατότητα να καταλάβουν τη χώρα των 1,3 δις κατοίκων μέσα σε λίγους μήνες, αν φτάσουν σε πόλεμο.

Οι Κινέζοι επίσης δήλωσαν πως δεν θα προστατέψουν τη Βόρεια Κορέα στην περίπτωση που χτυπήσει το πρώτο χτύπημα. Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι και το Πεντάγωνο ενημέρωσαν τους Ισραηλινούς ότι θα υποστούν επίθεση αν προσπαθήσουν να εκτοξεύσουν πυρηνικό πύραυλο από κάποιο εκ των υποβρυχίων τους και να το κάνουν να φανεί σαν πράξη της Βόρειας Κορέας, λένε πηγές του Πενταγώνου και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας. Αυτό προκάλεσε αποτελεσματικό ρουά ματ σε όποια προσπάθεια της Χαζάρικης μαφίας να ξεκινήσει τον ΠΠ3, γιατί κάθε προσπάθεια να το κάνει θα επηρεάσει μόνο τους ίδιους. Δε μπορούν πια να μας ξεγελάσουν για να ξεκινήσουν πόλεμο.

Σε κάθε περίπτωση, η στρατιωτική υπηρεσία των ΗΠΑ έχει τρέξει αμέτρητα σενάρια εμπλέκοντας έναν μια κι έξω πόλεμο με την Κίνα και τα αποτελέσματα είναι πάντα τα ίδια, 90% της ανθρωπότητας πεθαίνει και το βόρειο ημισφαίριο γίνεται μη κατοικήσιμο. Οι Κινέζοι το γνωρίζουν αυτό πλήρως. Αυτό σημαίνει πως όλη αυτή η κουβέντα για πόλεμο είναι μόνο απειλητικές γροθιές στο τραπέζι. Κι έτσι η κατάσταση φαίνεται να είναι αδιέξοδη.

Ωστόσο, δεν είναι αδιέξοδη. Η Χαζάρικη κλίκα της κυβέρνησης του Τραμπ, συνειδητοποιώντας πως οι απειλές πολέμου που κάνουν δεν οδηγούν πουθενά, τώρα σκέφτεται να κόψει τις κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ. Αυτό είναι το παλιό ρητό «αν δεν αγοράζουμε, σε θάνατο τους αναγκάζουμε» και κυκλοφορεί σε κύκλους της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ. Ωστόσο, από την οπτική γωνία των Κινέζων το να χάσουν έναν πελάτη που πληρώνει με πιστωτικές κάρτες εδώ και 40 χρόνια, και πλέον δε μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς των πιστωτικών του, στην πραγματικότητα θα ήταν πλεονέκτημα. Κανείς δεν ωφελείται από έναν κακοπληρωτή, ειδικά από εγκληματία κακοπληρωτή σαν τις ΗΠΑ οι οποίες βρίσκονται σε πολέμους τα 220 χρόνια από τα 241 χρόνια της ύπαρξής τους.

Αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν παρ΄όλα αυτά να προχωρήσουν με δασμούς και εμπορικούς περιορισμούς για να κόψουν τις κινέζικες εισαγωγές και να τελειώσουν το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ, θα υπάρξουν πολλές συνέπειες για τις ΗΠΑ, και οι περισσότερες θα είναι πολύ άσχημες. Βασικά οι ΗΠΑ θα υφίσταντο μία κάθετη πτώση στο επίπεδο διαβίωσης και θα γίνονταν παρίας στο παγκόσμιο εμπόριο, σε περίπτωση που προσπαθούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχασε πολλή εμπιστοσύνη και πολλούς συμμάχους σαν αποτέλεσμα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς της σε όλο τον κόσμο. Μια ένδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι τα ιταλικά ομόλογα υψηλού ρίσκου τώρα έχουν υψηλότερη τιμή από τα αμερικανικά γραμμάτια.

http://www.zerohedge.com/news/2017-08-10/italian-junk-bonds-yield-less-treasurys-insanity-bond-market-4-charts

Για να το εμπεδώσουμε λιγάκι, από τον 2° Παγκόσμιο Πόλεμο τα αμερικανικά γραμμάτια θεωρούνταν τα πιο ασφαλή στον κόσμο και τώρα η αγορά κρίνει πως είναι πιο επισφαλή από τα ομόλογα υψηλού ρίσκου, τα οποία έχουν εκδοθεί από εταιρίες ιδιωτικού τομέα, της επίσης πτωχευμένης  Ιταλίας.

Τώρα οικονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εμμέσως έχουν εκθέσει την τακτική της Εταιρικής κυβέρνησης των ΗΠΑ του να αγοράζει το δικό της χρέος και να το κάνει να φαίνεται σα να το αγόρασαν ξένοι (Βέλγιο, Ιρλανδία κ.λπ.) ώστε να φαίνονται όλα καλά στις αμερικανικές αγορές. Το έκαναν έμμεσα με μια παραδοχή στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι 103 χρόνια πριν, όταν σχεδόν κανείς δεν αγόραζε αγγλικά ομόλογα Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ειπώθηκαν ψέματα στο κοινό δηλώνοντας ότι το θέμα των ομολόγων υπερκαλύφθηκε.

http://www.zerohedge.com/news/2017-08-08/none-it-was-true-103-years-later-ft-admits-it-lied-and-colluded-bank-england

Όταν ήμουν οικονομικός συντάκτης των εταιρικών μέσων ενημέρωσης τα αφεντικά μου συχνά μου έλεγαν να υποστηρίξω κάποιου είδους ψέμα «για να ανέβει η ψυχολογία της αγοράς». Με άλλα λόγια μας έλεγαν να είμαστε μαζορέτες κι όχι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι ειδήσεων.

Τώρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι των εταιρικών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ ρισκάρουν τις σταδιοδρομίες τους για να εκθέσουν την ατζέντα των αφεντικών τους. Για παράδειγμα, ο Μπράιαν Γουίλιαμς του NBC παραδέχτηκε σε εκπομπή ζώνης υψηλής θέασης ότι «η δουλειά μας είναι να τρομοκρατούμε τον κόσμο σχετικά με τη Βόρεια Κορέα.»

http://www.zerohedge.com/news/2017-08-09/nbcs-brian-williams-our-job-scare-people-death-over-north-korea

Ο σκοπός αυτής της τρομο-επιρροής  ήταν να πιεστούν οι επενδυτές να κινηθούν προς τα αμερικανικά ομόλογα σαν «καταφύγιο», αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, το σχέδιο παραμένει να απομακρυνθούν όλα τα οικονομικά ίχνη της Χαζάρικης μαφίας που κυβερνάει τις ΗΠΑ. «Ο Τραμπ είναι έτοιμος για ανοιχτό πόλεμο με το βούρκο της Ουάσινγκτον  DC μετά την απόλυση του Rence Priebus, συνεργάτη του Paul Ryan και αυτού που έκανε τις διαρροές» σημειώνουν πηγές του Πενταγώνου.

Υπάρχουν επίσης πολλά ακόμα σημάδια ότι ο βούρκος καθαρίζει από τους λάτρεις του Σατανά Χαζάριους, λένε οι πηγές. Τώρα που τα πρωτοπαλίκαρα των Χαζάρων όπως οι Κλίντον και ο Τον μακ Κέιν απομακρύνθηκαν, οι κατώτεροι υπάλληλοι απολύονται. Σίγουρα «δύο ανώτεροι βοηθοί της Ισραηλινής πόρνης και πρέσβειρας των ΗΕ Νίκι Χάλεϊ απολύθηκαν και ίσως αυτή να είναι η επόμενη» σημειώνουν οι πηγές. Επίσης «ο ντελάλης για το Ιράν και φιλαράκι του (Στρατηγού Ντέιβιντ) Πετρέους, ο Ντέρεκ Χάρβεϊ, απολύθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΥ), μόλις ο στρατηγός ναυτικού Τζον Κέλι έγινε Υπεύθυνος Προσωπικού του Λευκού Οίκου» σημειώνουν οι πηγές του Πενταγώνου. Μάλιστα, «ο διευθυντής πληροφοριών του ΣΕΥ  και πράκτορας της Μοσάντ Έζρα Κοέν-Γουότνικ απολύθηκε μόλις ανέλαβε ο Κέλι, επειδή αποτελούσε ρίσκο εθνικής ασφάλειας και αντιτίθετο στη συμφωνία με το Ιράν» σημειώνουν οι πηγές. Όποιοι άλλοι από τους υπαλλήλους ταξιδέψουν στο Ισραήλ ή έχουν διασυνδέσεις με αυτό το έθνος-απατεώνα, θα απολυθούν επίσης, λένε.

Ο Έζρα και το είδος του δε μπορούσαν προηγουμένως να απολυθούν εξ αιτίας του γαμπρού του Τραμπ, Jared Kushner, λένε οι πηγές. Ωστόσο «και ο ίδιος ο Kushner ίσως δει το βαθμό του πρόσβασης να περιορίζεται από τον Κέλι» προσθέτουν. Ο Kushner έχει αποσταλεί σε αναζήτηση βελόνας στ΄άχυρα στη Μέση Ανατολή για να φανεί η ανικανότητά του ως ειρηνοποιού, σημειώνουν οι πηγές.

Για να αντικατασταθεί ο Χαζάρικος έλεγχος, το Πεντάγωνο οι Ρώσοι και οι Κινέζοι σχημάτισαν συμμαχία των μεγάλων τριών, συμφωνούν οι πηγές και των τριών στρατοπέδων.

Αυτό είναι προφανές στη Βενζουέλα, η οποία έγινε de facto προτεκτοράτο της Ρωσίας μόλις οι  Ρώσοι πήραν ένα μεγάλο κομμάτι από τη πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί χωρίς τη συμφωνία των στρατιωτικών ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι τα Χαζάρικα πλάνα να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Βενεζουέλα, όπως και τα πλάνα τους να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, σταμάτησαν.

Οι μεγάλοι τρεις επίσης πιέζουν για ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο ώστε να συνδεθεί η Βόρεια με τη Νότια Κορέα με σιδηρόδρομο κι έτσι να αξιοποιηθούν τα μεταλλεύματα αξίας άνω των $10 τρις που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα, λένε οι πηγές.

Ασκείται επίσης μεγάλη πίεση να σταματήσουν οι διαμάχες στο Αφγανιστάν ώστε ο μεταλλευτικός πλούτος της χώρας να αρχίσει να χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις επίσης γίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ του Καναδά και της Βόρειας Κορέας, λένε κυβερνητικές καναδικές πηγές. Οι Βορειοκορεάτες μεταφέρουν στους Καναδούς μια προσφορά της Ασιατικής Μυστικής Κοινωνίας να χρηματοδοτήσουν  μια εξαγορά μέσω μόχλευσης της Εταιρικής Κυβέρνησης των ΗΠΑ, λένε πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις. Η στρατιωτική υπηρεσία των ΗΠΑ και η κοινότητα των Λευκών Καπέλων υποστηρίζουν την ιδέα της ενοποιημένης Βορείου Αμερικής με μια ικανή δημοκρατική κυβέρνηση επικεφαλής.

Για να ολοκληρώσουμε, πολλές ομάδες καλούν σε παγκόσμιο διαλογισμό κατά την έκλειψη του ηλίου στις 21 Αυγούστου. Από τότε που στον παρόντα υβριδικό* πόλεμο  διακυβεύεται  το ποιος ελέγχει την ψυχολογική διαδικασία της επιλογής του τι θα κάνει η ανθρωπότητα στο μέλλον, ένα σύνολο θετικά σκεφτόμενων ανθρώπων θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει. Δε χρειάζεται κάποιος να είναι Ινδουιστής ή Βουδιστής για να ασκήσει τον διαλογισμό. Οι άνθρωποι μπορούν απλά να αφιερώσουν χρόνο στο να οραματιστούν σε τι είδους πλανήτη θα θέλαμε να ζούμε και σε τι θα μπορούσαν προσωπικά ο καθένας να συνεισφέρουν ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί.

Μέχρι τώρα, ο πλανήτης μας ήταν υπό την κυριαρχία αυτών που προκαλούν φόβο και πόλεμο. Μας χειραγωγούσαν λέγοντάς μας πως πρέπει να φοβόμαστε και να πολεμάμε «τους άπιστους, τους Μουσουλμάνους, τους κομμουνιστές, την Αλ Κάιντα, τους Ρώσους, το ISIS, τους Κινέζους, τους Βορειοκορεάτες κ.λπ.»

Τώρα, είμαστε έτοιμοι να μετακινηθούμε προς μια θετική προοπτική σκεφτόμενοι «πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να κάνουμε αυτόν τον πλανήτη έναν παράδεισο για όλους». Αυτό το φθινόπωρο, καθώς πλησιάζει η δημοσιονομική προθεσμία της εταιρικής κυβέρνησης των ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου, μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Ήρθε η ώρα να αποξηράνουμε τον βάλτο της Ουάσιγκτον DC και μετά να κυνηγήσουμε τους υπερκυρίαρχούς τους P2 Ελευθεροτέκτονες που λατρεύουν τον μαύρο ήλιο. Σας παρακαλώ ξεκουραστείτε καλά τις τελευταίες εβδομάδες του καλοκαιριού και προετοιμαστείτε για ένα πολυάσχολο φθινόπωρο. Ας τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

 

Ben Fulford

 

 

  • (ΣτΜ) ετυμολογία της έννοιας του «υβριδικού πολέμου»

Η ετυμολογική ερμηνεία της λέξεως «υβριδικός» αναφέρεται σε αυτόν ο οποίος αποτελείται από δύο στοιχεία διαφορετικής φύσεως και τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους συνήθως με αντικανονικό (αφύσικο) ή ασυνήθιστο τρόπο. Γνώριμη σε εμάς η αναφορά σε υβριδικά αγροτικά προϊόντα (προερχόμενα από την αφύσικη συνένωση δύο διαφορετικών καλλιεργειών) ή των υβριδικών αυτοκινήτων (ταυτόχρονη συνύπαρξη δύο διαφορετικών μηχανισμών προώθησης: ηλεκτροκινητήρας και βενζινοκινητήρας).

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s