Συνέντευξη από την αστρολόγο Μαρίνα Αλεξιάδου

Εν όψει της μεγάλης και σπουδαίας συνόδου Δία – Κρόνου στον αστερισμό του Υδροχόου, και λίγο πριν την τελική βουτιά σε ένα κυριολεκτικά Νέο Έτος 2021, θέσαμε κάποια σημαντικά ερωτήματα στην αστρολόγο Μαρίνα Αλεξιάδου για να μας διαφωτίσει με την βαθυστόχαστη ματιά της σχετικά με το τι βλέπουμε και τι θα δούμε…

Eternal Now: Καλησπέρα Μαρίνα και σε ευχαριστούμε πολύ που είσαι κοντά μας σήμερα!

Μαρίνα Αλεξιάδου: Καλησπέρα και είναι ιδιαίτερη τιμή και πολύ σημαντικό για εμένα, να δίνω μια τέτοια μέρα συνέντευξη περί αστρολογίας, και της εποχής όπου ο κόσμος μας εισέρχεται αυτή την τόσο σημαντική ημέρα.

Eternal Now: Σημαντική ημέρα πράγματι, κι έχουμε 6 συνοπτικά ερωτήματα που ελπίζουμε να περικλείουν τα βασικότερα θέματα τα οποία άπτονται της επονομαζόμενης Νέας Εποχής. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, και για πρώτο ερώτημα, πριν μπούμε στο δια ταύτα, το οποίο σήμερα θα είναι η μεγάλη σύνοδος Δία – Κρόνου καθώς και τι μας επιφυλάσσει το 2021, θα σε παρακαλούσα πρώτα να μας ανοίξεις την πόρτα της ουσιαστικής αστρολογίας,  της αστρολογίας που υπηρετείς -αν μου επιτραπεί ο όρος- εσύ.

Μαρίνα Αλεξιάδου: Η αστρολογία όπου για εμένα υπάρχει και υπηρετώ είναι η εσωτερική αστρολογία, όπου κοιτάζει τα γεγονότα μέσα από μια πιο βαθύτερη ματιά, εστιάζει στην ρίζα και στην αιτία, για να μπορέσει να κατανοήσει γιατί συμβαίνει ένα γεγονός σήμερα, στο τώρα, αλλά και για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να εξελιχτεί, να προοδεύσει στο αύριο, να αλλάξει την πορεία των γεγονότων.

Όταν ξέρουμε το γιατί γίνεται κάτι, τότε γινόμαστε εμείς οι σοφοί που κυβερνάμε τα άστρα μας, όπως λέει και το μότο της αστρολογίας. Όπου ο σκοπός της είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να γίνει ο κυρίαρχος της ζωής του, να είναι δυνατός και να είναι αυτός όπου ορίζει το πεπρωμένο του.

Η αστρολογία αυτή ψάχνει σε βάθος την αίτια για να διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα.

Αυτή την αστρολογία το σύστημα όπου ζούμε δεν την προβάλλει, γιατί δεν θέλει να είμαστε ανεξάρτητοι και κυρίαρχοι στην ζωή μας, αλλά εξαρτημένοι και υπόδουλοι. Γι αυτό και προβάλλει έξω στον κόσμο με τα μέσα όπου χρησιμοποιεί την εμπορική αστρολογία, την οποία με τον τρόπο που την μεταδίδουν, την γελοιοποιούν και την χλευάζουν.

Eternal Now: Συμφωνούμε απόλυτα, η αστρολογία είναι τεράστιο εργαλείο αυτογνωσίας και εξέλιξης! Ας έρθουμε όμως στη φλέγουσα όψη: Μεγάλη σύνοδος Δία Κρόνου στον Υδροχόο στις 21/12/2020. Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερη; Τι σηματοδοτεί; Τι μπορούμε να περιμένουμε ως δικό της αποτέλεσμα;

Μαρίνα Αλεξιάδου: Η σύνοδος αυτή είναι σημαντική για πολλούς λόγους.

Πρώτον γιατί έρχεται ακριβώς μετά από μια μεγάλη κοσμοϊστορική σύνοδο τριών πλανητών (Δίας Κρόνος Πλούτωνας στο ζώδιο του Αιγόκερω) όπου έχει προηγηθεί και σηματοδότησε όλο το 2020.

Η μεγάλη αυτή σύνοδος των τριών σε αυτό το ζώδιο κλείνει ένα πολύ μεγάλο κύκλο 4000-6000 ετών, σε ένα ζώδιο (Αιγόκερως) όπου συμβολίζει τις αυτοκρατορίες, τις εξουσίες, τις μεγάλες δυνάμεις όπου επικράτησαν όλα αυτά τα χρόνια στον πλανήτη, όπως και είναι ένα ζώδιο Υλιστικό , και όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ η ύλη και το χρήμα ανυψώθηκαν κατέκλυσαν κάθε άλλη αξία.

Ακριβώς λοιπόν μετά από αυτή την σύνοδο όπου δηλώνει το κλείσιμο μιας υλιστικής εποχής, εκεί επάνω μετά ακολουθεί η σύνοδος Δία Κρόνου στον Υδροχόο, που είναι ένα ζώδιο πνευματικό, το ζώδιο της προόδου και της εξέλιξης, όπου εδώ οι ανθρωπιστικές αξίες και η σημασία στον άνθρωπο παίρνουν την σκυτάλη και οδηγούν.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι αυτή η συγκυρία, όπου το νέο, το καινοτόμο, το πρωτοποριακό, ο ανθρωπισμός είναι τα βασικά ιδεώδη που ανοίγουν, ακριβώς μετά από όλο αυτό το μεγάλο κοσμικό γεγονός όπου σφράγισε όλη την ανθρωπότητα το 2020.

Ένας άλλος λόγος σημαντικός είναι ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος 800 ετών με αυτή την σύνοδο για τον κόσμο στο στοιχείο του Αέρα. Αυτοί οι δύο πλανήτες όπου και οι δυο είναι κοινωνικοί ανοίγουν και κλείνουν κύκλους : 20 ετών, 200 ετών και 800 ετών.

Αυτοί οι δυο πλανήτες Κρόνος και Δίας κάθε φορά που συναντιούνται διαμορφώνουν τα πρότυπα που θα αναδειχτούν, και τις τάσεις , την μορφή που θα έχει η κοινωνία για την επόμενη περίοδο.

Κρόνος είναι ο χτίστης, ο κατασκευαστής, τα δομικά υλικά όπου θα δώσουν μορφή στον κοινωνικό χώρο.

Δίας είναι το έργο, το σενάριο, η σκηνοθεσία, τα ιδανικά, οι αξίες, οι ιδέες. Άρα κάθε σύνοδος δηλώνει το κατασκευαστικό έργο που ανοίγεται μπροστά, οι ιδέες που θα μπουν σε εφαρμογή και θα επηρεάσουν όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Έτσι λοιπόν ένας νέος κύκλος ανοίγει σε ζώδια του Αέρα, όπου εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η μετάδοση, η πληροφορία, οι ανθρώπινες σχέσεις, και στο ζώδιο ειδικά του Υδροχόου θα φέρει ανάπτυξη στην κοινωνία μέσα από την απρόσωπη αγάπη, την ισοτιμία, τον αλτρουισμό και την ανεξαρτησία.

Ο Υδροχόος και ο πλανήτης του ο Ουρανός είναι ζώδια που αγαπούν τον άνθρωπο, αυτόν όπου υπάρχει μέσα από την ανώτερη του μορφή, είναι εκείνος όπου επιθυμεί κ αγαπάει την γνώση, γιατί όποιος την κατέχει μπορεί και είναι ελεύθερος.

Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι εκείνος που σκέπτεται, και αμφισβητεί, πρώτα από όλα το σύστημα και ότι του στερεί την ελευθερία του. Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι ο ανώτερος άνθρωπος, όπου επιθυμεί την ευημερία όλων στον πλανήτη, μάχεται για το καλό όλων, επιθυμεί την ειρήνη, την ισοτιμία, δεν διαχωρίζει τον άλλον μέσα από το χρώμα την φυλή την γλώσσα την καταγωγή τον τόπο. Όλους τους βλέπει σαν ίσους κι έτσι τους αντιμετωπίζει.

Ελευθερία Ειρήνη Ευημερία Ισότητα Ανθρωπισμός όλες έννοιες του Υδροχόου Ουρανού.

Να αναφέρω επίσης ότι ο Ουρανός υποστηρίζει και εκφράζει τις αρχές της παγκοσμιότητας, όπου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων. Και καθώς στην επόμενη διετία θα βρεθεί με τετράγωνα με Κρόνο, δηλώνει ότι θα φέρει εναντίωση μέσα από γεγονότα στα σχέδια της νέας τάξης.

Eternal Now: Ιδανικές ακούγονται οι έννοιες του Υδροχόου, και σίγουρα πολυαναμενόμενες! Η αγωνία μας για το πόσο θα τις προσεγγίσουμε σε ατομικό επίπεδο, μας φέρνει στο τρίτο ερώτημα:  Θεωρείται πλέον πως με τις νέες ενέργειες που καταφθάνουν στον πλανήτη, οι άνθρωποι θα χωριστούν κατά κάποιον τρόπο σε αυτούς που θα προχωρήσουν και σε αυτούς που θα μείνουν στάσιμοι. Πόσο μπορούμε, λοιπόν, βάσει του δεδομένου αυτού, να μιλάμε πλέον για συνολικές προβλέψεις ανά ζώδιο;

Μαρίνα Αλεξιάδου: Αρχικά να πω ότι εγώ προσωπικά θα έχεις δει όλο αυτό το διάστημα από τα γραπτά μου, ποτέ δεν κάνω γενικές προβλέψεις. Αυτές ανήκουν στην εμπορική αστρολογία, μπορεί να δίνουν κάποια τάση μεν αλλά είναι μόνο μερική.

Από την άλλη τα ζώδια όλα και οι πλανήτες έχουν τις ανώτερες και τις κατώτερες εκδηλώσεις τους. Τώρα το χάσμα θα είναι πολύ μεγάλο, καθώς ο κόσμος και ήδη το ζούμε, θα χωριστεί με αυτούς όπου θα παραμείνουν πίσω, στην παλιά συχνότητα του υλιστικού πεδίου, του εγώ όπου ενδιαφέρεται μόνο για το δικό του καλό και όλα αυτά όπου επικρατούσαν μέχρι τώρα, στην σάπια εποχή αυτή όπου αφήνουμε πίσω.

Υπάρχει και η ανώτερη ποιότητα όπου εκεί θα ανήκει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, που στην ουσία και αυτοί θα πρωτοπορήσουν και θα ανοίξουν τους δρόμους για την χρυσή εποχή του Υδροχόου, κι εδώ είναι όσοι εργάζονται για την εξέλιξη αυτού του πλανήτη και προσφέρουν το έργο τους μέσα από την αυτοβελτίωση και μέσα από την βελτίωση του συνόλου.

Eternal Now: Αυτοβελτίωση και βελτίωση του συνόλου, συχνά δύσκολο και ενίοτε στενάχωρο έργο.  Αυτό που καίει τους αναγνώστες μας, φαντάζομαι, περισσότερο από όλα, είναι το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το 2021. Τώρα, μετά από ένα απρόβλεπτο και πέραν πάσης φαντασίας 2020, είμαστε υποψιασμένοι και επιθυμούμε να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε. Τι να περιμένουμε λοιπόν το 2021;

Μαρίνα Αλεξιάδου: Το 2021 θα συνεχίσει την αφύπνιση που ξεκίνησε το 2020, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα είναι το ίδιο σκληρό και ακραίο, αλλά η διαφορά με το πριν είναι ότι πλέον θα δούμε κινήσεις, κινήματα και δράσεις από ομάδες ανθρώπων που αναλαμβάνουν την δύναμη τους.

Η διαφορά του παλιού με το καινούργιο είναι ότι πριν οι άνθρωποι είχαν παραδώσει με απόλυτο τρόπο την ζωή τους, την δύναμη τους μέσα από λήθη στους ολιγάρχες και σε μια εξουσία έξω από αυτούς να καταλαμβάνει την ζωή τους, ενώ τώρα μετά από τα πολλά απανωτά σοκ όπου ήρθαν το ένα πίσω από το άλλο, αναγκάζονται να μπουν σε δράση και να πάρουν την ζωή τους πίσω.

Επίσης το 2021 θα φέρει γκρέμισμα σε πολιτικές παρατάξεις, πολιτικά πρόσωπα θα φύγουν από την σκηνή, θα φέρει κρίσεις σε ομάδες, σε συλλόγους σωματεία, όλα αυτά όπου υπάρχουν μόνο για την εικόνα αλλά στην ουσία δεν υπερασπίζονται αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν-δηλαδή τον άνθρωπο και την ελευθερία του.

Το 2021 θα κινηθεί με πιο πολλή τόλμη, θάρρος και αισιοδοξία, σε σχέση με το 2020, και θα φέρει ώθηση και ορμή σε πλήθος κόσμου να έρθουν σε ένωση, όπου επιθυμούν την ανεξαρτησία, την ελευθερία, και αγωνίζονται για ένα πιο ανθρωπιστικό μέλλον.

Eternal Now: Ακούγεται αρκετά ενθαρρυντικό, μετά από ένα εξαιρετικά ανατρεπτικό και για πολλούς εξαιρετικά δύσκολο έτος 2020. Πες μας όμως αν θες, συνολικά και συνοπτικά, ποιοι είναι αυτοί που θα τα βρούνε σκούρα μέσα στο ερχόμενο έτος, και ποιοι είναι αυτοί που θα δουν θετικές διαφορές στην ύπαρξή τους;

Μαρίνα Αλεξιάδου: Όλοι όσοι έχουν σαν ανώτερη αξία το χρήμα, την ύλη και ορίζουν εαυτό τους μέσα από τα υλικά αποκτήματα, μέσα από τίτλους, πτυχία και αξιώματα, αυτοί θα τα βρουν σκούρα. Αν η ύλη καθορίζει την αξία τους, τότε θα είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζεται να δουν την ζωή μέσα από τα πνευματικά μάτια, και για να δουν και να ανακαλύψουν την αλήθεια πρώτα χρειάζεται να δουν ποιοι αληθινά είναι, να δουν τον εαυτό τους χωρίς τα επιφανειακά στολίδια.

Όλοι όσοι δίνουν περισσότερη αξία στην ουσία, στην ύπαρξη γενικότερα, έχουν κάνει εργασία με τον εαυτό τους, δυνάμωσαν τις αρετές και καλλιέργησαν τον εσωτερικό τους χώρο, αυτοί θα περάσουν καλά και θα δουν θετικές εξελίξεις στην ζωή τους. Στην ουσία αυτοί περίμεναν αυτή την εποχή, και γι’ αυτό κι έχουν ετοιμαστεί.

Eternal Now: Πολύ όμορφο κι ελπιδοφόρο νέο! Τα μαθήματα όμως και η προσωπική εξέλιξη δεν τελειώνει, έτσι -και για να ολοκληρώσουμε για σήμερα- θα σταθώ σε αυτό που προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό από όλα: ποιο είναι το μεγάλο μας μάθημα στο έτος που πέρασε, και ποιο είναι το μεγάλο μας στοίχημα στο έτος που έρχεται;

Μαρίνα Αλεξιάδου: Το μεγάλο μάθημα του 2020 ήταν να δούμε ότι ζούσαμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ότι ο εξωτερικός κόσμος έτσι όπως μας τον παρουσίασαν εδώ και αιώνες μέσα από ταινίες, τηλεόραση, μέσα από την εκπαίδευση, τα ήθη και έθιμα ήταν ένας κόσμος πλαστός όπου δημιουργήθηκε και πλάστηκε από μια μερίδα λίγων που η πραγματικότητα αυτή τους βολεύει, τους συμφέρει.

Το μήνυμα του 2020 είναι ότι η αλήθεια δεν βρίσκεται εκτός αλλά εντός, την αλήθεια δεν θα μας την πει κανείς, αλλά χρειάζεται εμείς να την βρούμε και να την ανακαλύψουμε.

Το 2020 ήρθε για να φέρει μια μεγάλη μεταμόρφωση στην κορώνα μας, όπου κορώνα είναι η νόηση, το ύψιστο σημείο της ύπαρξης, είναι το σημείο της κεφαλής της κοινωνίας. Έδειξε πόσο πολύ η ύλη κυριαρχεί στην κορώνα, στο κεφάλι μας είτε ατομικά, είτε συλλογικά σαν κοινωνία.

Ενώ το στοίχημα μέσα από την πρόκληση και την κρίση ήταν η αναβάθμιση από την ύλη στο πνεύμα, η μεταμόρφωση της κορώνας από υλιστική σε πνευματική. Ο κόσμος να ενωθεί στο σημείο της καρδιάς, μέσα από το ψυχικό πεδίο να βρει συνδέσεις με άλλους όπου σαν οικογένεια ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Αυτό είναι και το στοίχημα για το 2021. Ενώσεις ανθρώπων μέσα από διαφορετικά background , όπου όμως η αγάπη για τον άνθρωπο, και την απελευθέρωση του πλανήτη Γη από την δυναστεία της ύλης, να περάσει σε πνευματικά πεδία.

Eternal Now: Υπέροχο το τελευταίο σου αυτό μήνυμα, ελπιδοφόρο και γεμάτο φως! Σε ευχαριστούμε πολύ!

 Μαρίνα Αλεξιάδου: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα της Μαρίνας Αλεξιάδου στο προσωπικό της ιστολόγιο στη διεύθυνση https://alexiadoumarina.blogspot.com/.

One comment

 1. ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ, ή ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

  With Regards

  Averkios Penoglou

  ________________________________ Από: Eternal Now Στάλθηκε: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 6:49 μμ Προς: averkios@hotmail.gr Θέμα: [New post] Συνέντευξη της αστρολόγου Μαρίνας Αλεξιάδου

  eternalnowblog posted: » Εν όψει της μεγάλης και σπουδαίας συνόδου Δία – Κρόνου στον αστερισμό του Υδροχόου, και λίγο πριν την τελική βουτιά σε ένα κυριολεκτικά Νέο Έτος 2021, θέσαμε κάποια σημαντικά ερωτήματα στην αστρολόγο Μαρίνα Αλεξιάδου για να μας διαφωτίσει με την βαθυ»

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s