Ο Πρόεδρος Trump Ασκεί Βέτο Στο Νομοσχέδιο Για Τις Αμυντικές Δαπάνες

Μετάφραση: Μάρη Λιώκη

(Σ.τ.Μ.: Στο Νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και το Τμήμα 230 που κάποιοι έχετε ακούσει αυτές τις μέρες… Πριν διαβάσετε όμως για το βέτο που ήδη άσκησε , δείτε πρώτα τι έχει προηγηθεί)

Ο Πρόεδρος Trump δεσμεύεται να ασκήσει βέτο στο Νομοσχέδιο για την Άμυνα εάν το Κογκρέσο δεν καταργήσει το Τμήμα 230 – (Άρθρο της 2ας Δεκεμβρίου 2020)

Ο πρόεδρος Donald Trump απείλησε να ασκήσει βέτο στον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας (NDAA), το ετήσιο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες, εκτός εάν το Κογκρέσο συμφωνήσει να καταργήσει το Τμήμα 230.

Ο πρόεδρος τουίταρε την Τρίτη το βράδυ (1η Δεκ.) ότι το Τμήμα 230, είναι «μια σοβαρή απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών.»

«Το Τμήμα 230, το οποίο είναι ένα δώρο από τις ΗΠΑ προς το “Big Tech” παρέχοντας προστασία έναντι κάθε ευθύνης (οι μόνες εταιρείες στην Αμερική που έχουν αυτό το προνόμιο – εταιρική ευημερία!), αποτελεί σοβαρή απειλή για την Εθνική Ασφάλεια και την Ακεραιότητα των Εκλογών. Η χώρα μας δεν μπορεί ποτέ να είναι ασφαλής  εάν το αφήσουμε να υπάρχει.«

Και συνέχισε:

«Επομένως, εάν το πολύ επικίνδυνο και άδικο Τμήμα 230 δεν τερματιστεί εντελώς ως μέρος του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας (NDAA), θα αναγκαστώ να ασκήσω βέτο χωρίς αμφιβολία στο νομοσχέδιο όταν αυτό αποσταλεί στο πολύ όμορφο  Resolute desk [το γραφείο που χρησιμοποιείται από τους προέδρους στο Οβάλ Γραφείο]. Πάρτε πίσω την Αμερική τώρα. Ευχαριστώ!«

(Σ.τ.Μ.: Να δούμε τώρα τι ακριβώς είναι αυτό το Τμήμα 230)

Το τμήμα 230 είναι ένα κομμάτι της νομοθεσίας σχετικά με το Διαδίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ψηφίστηκε σε νόμο ως μέρος του Νόμου Περί Ευπρέπειας Επικοινωνιών (CDA) του 1996. Το Τμήμα 230 παρέχει γενικά ασυλία στους εκδότες ιστοτόπων από περιεχόμενο τρίτων.

Και στις 23 Δεκεμβρίου 2020 συνέβη το ακόλουθο. Ο Πρόεδρος Τραμπ έστειλε την εξής επιστολή προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων:

«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Επιστρέφω, χωρίς την έγκρισή μου, τον H.R. 6395 τον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας για το Οικονομικό έτος 2021 (ο «Νόμος»).  Η κυβέρνησή μου αναγνωρίζει τη σημασία του Νόμου για την εθνική μας ασφάλεια.  Δυστυχώς, ο Νόμος δεν περιλαμβάνει κρίσιμα μέτρα εθνικής ασφάλειας, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και την ιστορία του στρατού μας και έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες της κυβέρνησής  μου να βάλει την Αμερική πάνω απ’ όλα σε σχέση με τις δράσεις εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.  Είναι ένα «δώρο» στην Κίνα και τη Ρωσία.

Κανείς δεν έχει εργαστεί σκληρότερα, ή εγκρίνει περισσότερα χρήματα για το στρατό, από εμένα— πάνω από $2 τρισεκατομμύρια.  Κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων της θητείας μου, με την υποστήριξη πολλών άλλων, ξαναχτίσαμε σχεδόν εξ ολοκλήρου τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ήταν εντελώς εξαντλημένος όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου.  Η αποτυχία σας να τερματίσετε τον πολύ επικίνδυνο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας του τμήματος  230 θα κάνει τις πληροφορίες μας σχεδόν αδύνατο να διεξαχθούν χωρίς όλοι να γνωρίζουν τι κάνουμε σε κάθε βήμα.

Ο Νόμος αποτυγχάνει ακόμη και να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές στο Τμήμα 230 του Νόμου Περί Ευπρέπειας Επικοινωνιών, παρά τις δικομματικές εκκλήσεις για την κατάργηση αυτής της διάταξης.  Το τμήμα 230 διευκολύνει την εξάπλωση της ξένης παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, η οποία αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών.  Πρέπει να καταργηθεί.

Επιπλέον, ο Νόμος περιλαμβάνει γλώσσα που θα απαιτούσε τη μετονομασία ορισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.  Κατά τη διάρκεια της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτές οι τοποθεσίες έχουν αποκτήσει σημασία για την αμερικανική ιστορία και εκείνους που βοήθησαν να τη γράψουν που υπερβαίνει κατά πολύ τους  φερώνυμους.  Η διοίκησή μου σέβεται την κληρονομιά των εκατομμυρίων Αμερικανών ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει με τιμή σε αυτές τις στρατιωτικές βάσεις και οι οποίοι, από αυτές τις τοποθεσίες, πολέμησαν, αιμορράγησαν και πέθαναν για τη χώρα τους.  Από αυτές τις εγκαταστάσεις, έχουμε κερδίσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους.  Ήμουν σαφής στην αντίθεσή μου σε πολιτικά παρακινούμενες προσπάθειες όπως αυτή για να απομακρύνει την ιστορία και να ατιμάσει την τεράστια πρόοδο που η χώρα μας έχει κάνει με αγώνα ώστε να υλοποιήσει τις ιδρυτικές μας αρχές.

Ο Νόμος περιορίζει επίσης  αυθαίρετα το ποσό των στρατιωτικών κατασκευαστικών κεφαλαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση εθνικής έκτακτης ανάγκης, την ικανότητα του Προέδρου να διατηρεί την ασφάλεια του έθνους μας.  Σε μια εποχή που οι αντίπαλοι έχουν τα μέσα να επιτεθούν άμεσα στην πατρίδα, ο Πρόεδρος πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου.  Ο Νόμος περιέχει επίσης μια τροπολογία που θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των 5G σε εθνικό επίπεδο, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Πολλές διατάξεις του Νόμου έρχονται σε άμεση αντίθεση με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής μου, ιδιαίτερα τις προσπάθειές μου να φέρω τα στρατεύματά μας πίσω στην πατρίδα.  Αντιτίθεμαι στους ατελείωτους πολέμους, όπως επίσης και ο αμερικανικός λαός.  Πέρα από τις δικομματικές αντιρρήσεις, ωστόσο, αυτός  ο Νόμος φιλοδοξεί να περιορίσει την ικανότητα του Προέδρου να αποσύρει στρατεύματα από το Αφγανιστάν, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα.  Δεν πρόκειται μόνο για κακή πολιτική, αλλά και αντισυνταγματική.  Το άρθρο ΙΙ του Συντάγματος καθιστά τον Πρόεδρο, Αρχηγό του Στρατού και του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και του παρέχει την εκτελεστική εξουσία.  Ως εκ τούτου, η απόφαση σχετικά με τον αριθμό των στρατευμάτων που θα αναπτυχθούν και το πού, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν, της Γερμανίας και της Νότιας Κορέας, ανήκει σε αυτόν.  Το Κογκρέσο δεν μπορεί να παραχωρήσει αυτή την εξουσία στον εαυτό του άμεσα ή έμμεσα με τη δικαιολογία του περιορισμού δαπανών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό το νομοσχέδιο.  Η Κυβέρνησή μου έχει προσπαθήσει σκληρά να κρατηθεί το Έθνος μας ασφαλές και να υποστηρίξει τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεών μας.  Δεν θα εγκρίνω αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο θα έθετε τα συμφέροντα του κατεστημένου του DC  πάνω από αυτά του αμερικανικού λαού.  Είναι καθήκον μου να επιστρέψω τον H.R. 6395 στη Βουλή των Αντιπροσώπων χωρίς την έγκρισή μου.

DONALD J. TRUMP

THE WHITE HOUSE,

23 Δεκεμβρίου 2020″

Πηγές: https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/presidential-veto-message-house-representatives-h-r-6395/

https://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2020/12/president-trump-vows-to-veto-defense-bill-if-congress-does-not-repeal-section-230-3555254.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s