Διευθύνων Σύμβουλος Ασφαλιστικής Αποκαλύπτει και Απολύεται

Νόλαν Ε. Μπόουμαν  14/3/2022

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία απολύει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο που κυκλοφόρησε δεδομένα τραυματισμών από το εμβόλιο COVID και στη συνέχεια καθαρίζει δεδομένα από την ιστοσελίδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας της Γερμανίας απολύθηκε απότομα τον περασμένο μήνα, όταν δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι οι γερμανικές υγειονομικές αρχές αποσιωπούν σημαντικά  τους τραυματισμούς από το εμβόλιο COVID-19.

Τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύθηκαν από τον Αντρέας Σόφμπεκ της BKK/ProVita, έχουν έκτοτε καθαριστεί από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο Schofbeck, ο οποίος παρατήρησε ένα απροσδόκητο άλμα στους ισχυρισμούς ασφάλισης υγείας που σχετίζονται με το εμβόλιο, τον Φεβρουάριο ενημέρωσε το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI) — το γερμανικό ισοδύναμο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) — ότι τα στοιχεία τιμολόγησης της BKK έδειξαν ότι το PEI δεν ανέφερε ανεπιθύμητα συμβάντα στα εμβόλια COVID.

Στην επιστολή του  προς την PEI, ο Schofbeck έγραψε:

«Εάν αυτοί οι αριθμοί επεκταθούν σε ολόκληρο το έτος και στον πληθυσμό στη Γερμανία, τότε πιθανώς 2,5-3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν λάβει ιατρική θεραπεία για παρενέργειες εμβολιασμού μετά τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού».

Ο Δρ Dirk Heinrich, πρόεδρος της NAV-Virchow Bund, μιας ένωσης ιδιωτικών ιατρών στη Γερμανία, δήλωσε ότι η PEI και η BKK θα συνεργαστούν στενά για να εξετάσουν τα  δεδομένα του κωδικού χρέωσης. Ο Χάινριχ δήλωσε επίσης ότι τα συμπεράσματα από την επιστολή του Σόφμπεκ είναι «εντελώς ανοησίες«.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ωστόσο, τα δεδομένα των ασφαλιστικών εταιρειών μπορεί τελικά να αποδειχθούν τα πιο αποκαλυπτικά όσον αφορά την ακρίβεια σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τους θανάτους από εμβόλια COVID — αυτό συμβαίνει επειδή οι ασφαλιστές έχουν μεγάλο κίνητρο να παρακολουθούν προσεκτικά τυχόν ανωμαλίες στα δεδομένα τους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν βαθιά τα κέρδη και τις ζημίες τους.

Τα στοιχεία του BKK, σε συνεργασία με τα δεδομένα του ασφαλιστικού κλάδου των ΗΠΑ και τις αναφορές παρενεργειών που συλλέγονται από μια έρευνα που διεξήχθη από το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας (MOH), αποκαλύπτουν ένα αναδυόμενο μοτίβο υποανάφορας τραυματισμών και θανάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID.

Τα στοιχεία της BKK αποκάλυψαν ανησυχητικά σήματα ασφαλείας

Σύμφωνα με την επιστολή του Schofbeck στις 21 Φεβρουαρίου προς την PEI:

  • Αναλύθηκαν δεδομένα από 10,9 εκατομμύρια ανθρώπους.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία τιμολόγησης των ιατρών, 216.695 υποβλήθηκαν σε θεραπεία για ανεπιθύμητες ενέργειες από εμβόλιο κατά τα πρώτα 2,5 τρίμηνα του 2021.
  • Εάν οι αριθμοί προεκταθούν κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους για έναν πληθυσμό 83 εκατομμυρίων ανθρώπων, σημαίνουν ότι 2,5-3 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανότατα έλαβαν θεραπεία για ανεπιθύμητες ενέργειες.
  • 4-5% των εμβολιασμένων ατόμων έλαβαν θεραπεία για ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην επιστολή του ο Schofbeck υπέθεσε για πιθανές αιτίες ελλιπούς αναφοράς, δηλώνοντας:

«Η πρώτη μας εικασία είναι ότι, δεδομένου ότι δεν καταβάλλεται αποζημίωση για την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου, η αναφορά στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich συχνά δεν γίνεται λόγω της μεγάλης δαπάνης που συνεπάγεται. Οι γιατροί μας είπαν ότι η αναφορά μιας ύποπτης ανεπιθύμητης ενέργειας εμβολίου διαρκεί περίπου μισή ώρα. Αυτό σημαίνει ότι 3 εκατομμύρια ύποπτα κρούσματα ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου απαιτούν περίπου 1,5 εκατομμύριο ώρες εργασίας γιατρών.»

Ο Schofbeck κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα παρουσιάζουν ένα «σημαντικό προειδοποιητικό σήμα» και ότι «ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Αν και η PEI ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα συνεργαστεί με την BKK για να επανεξετάσει τα δεδομένα, από την στιγμή της απόλυσης του Schofbeck από την εταιρεία οι αρχές δεν είχαν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της Schofbeck για την ελλιπή καταγραφή.

Δεδομένα από μη κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν αναδυόμενο πρότυπο ελλιπούς αναφοράς

Πριν εξαφανιστούν τα δεδομένα του BKK, ο Florian Schilling, Γερμανός ερευνητής και γιατρός, τα εξέτασε βαθύτερα, συγκρίνοντάς τα με υπάρχουσες εκθέσεις της PEI.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Schilling:

  • Οι αναφερόμενοι αριθμοί PEI για το 2021 ήταν 7 φορές χαμηλότεροι από τους υπολογισμούς της BKK.
  • Οι αναφερόμενοι αριθμοί PEI ήταν 13,86 φορές χαμηλότεροι από τις προβλέψεις της BKK σε σύγκριση με την περίοδο των 14 μηνών από την κυκλοφορία του εμβολίου.
  • Χρησιμοποιώντας αυτόν τον παράγοντα, ο Schilling υπολόγισε ότι έχουν συμβεί περισσότερες από 400.000 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και πάνω από 31.000 θανάτους λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ο στατιστικολόγος Matthew Crawford, ο οποίος εξέτασε επίσης  τους ισχυρισμούς του Schofbeck, υπολόγισε ότι με δυνητικά 31.000 θανάτους που σχετίζονται με το εμβόλιο στη Γερμανία — μια χώρα 82 εκατομμυρίων — προκύπτει ότι μπορεί να έχουν συμβεί στις ΗΠΑ 120.000 θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τις αρχικές εκτιμήσεις του Κρόφορντ, που έγιναν τον Αύγουστο του 2021.

Πώς θα μπορούσαν τόσες πολλές δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές από εμβόλια COVID να ξεφύγουν από την προσοχή του CDC;

Σύμφωνα με τον Κρόφορντ, το CDC επέλεξε να εντοπίσει τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας έναν ασαφή υπολογισμό που ονομάζεται Αναλογικός Λόγος Αναφοράς (Proportional Reporting Ratio: PRR). Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το σύστημα βασίζεται σε αναλογίες διαφορετικών τύπων συμβάντων και είναι εντελώς τυφλό στον απόλυτο ρυθμό τέτοιων γεγονότων.

Το αποτέλεσμα της χρήσης ενός τέτοιου τύπου είναι ότι ακόμη και αν ένα εμβόλιο συνδέεται με σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμού, δεν θα σημάνει συναγερμός εάν το εμβόλιο εγείρει κινδύνους διαφορετικών τύπων ομοιόμορφα, ανεξάρτητα από το βαθμό.

Με άλλα λόγια, εάν ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας από ένα εμβόλιο Covid-19 είναι, για παράδειγμα, είκοσι φορές υψηλότερος από άλλα εμβόλια, το PRR για τη μυοκαρδίτιδα δεν θα είναι υψηλότερο από ό, τι με τα προηγούμενα εμβόλια εάν άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο Covid-19 είναι επίσης είκοσι φορές υψηλότερες. Δεν θα αυξηθεί κανένα σήμα ασφαλείας.

Οι μέθοδοι εξαγωγής δεδομένων, αναφοράς κατηγοριών ανεπιθύμητων ενεργειών και περιγραφές κωδικών χρέωσης διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, την υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα, καθιστώντας δυσχερείς τις άμεσες συγκρίσεις.

Ωστόσο, ένα μοτίβο ελλιπούς αναφοράς είναι εμφανές.

Για παράδειγμα, μια ισραηλινή έρευνα  MOH παρήγαγε αξιόπιστους παράγοντες ελλιπούς αναφοράς. Το MOH διεξήγαγε μια ενεργή έρευνα των αποδεκτών των αναμνηστικών εμβολίων για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αναμνηστικές δόσεις και στη συνέχεια συνέκρινε τα δεδομένα της έρευνας με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα από το παθητικό σύστημα αναφοράς της χώρας.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παθητικό σύστημα αναφοράς του Ισραήλ ανέφερε κατάφωρα ελλιπώς τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στις ΗΠΑ, ο Scott Davison, Διευθύνων Σύμβουλος της OneAmerica, μιας εταιρείας ασφάλειας ζωής της Ιντιάνα, ανέφερε ότι τα στοιχεία της εταιρείας του έδειξαν μια «εκπληκτική» αύξηση 40% στο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 18 έως 64 ετών σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ο Davison περιέγραψε επίσης μια σημαντική αύξηση στις αξιώσεις αναπηρίας, τόσο τις βραχυπρόθεσμες όσο και τις μακροπρόθεσμες.

Το ασφαλιστικό στέλεχος αξιολόγησε το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας ως «το υψηλότερο … που έχουμε δει στην ιστορία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων», προσθέτοντας ότι η τάση είναι «συνεπής σε κάθε παίκτη αυτής της επιχείρησης».

Ένα άρθρο του Δεκεμβρίου 2021 στο Fortune σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής βλέπουν τις υψηλότερες αποζημιώσεις εδώ και 100 χρόνια.

πηγή


Τα άρθρα που παρουσιάζονται σε αυτό το blog αποτελούν κατά κύριο λόγο παραίνεση προς τον αναγνώστη να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι κατανόησης και αναζήτησης. Η Διάκριση είναι το πρώτο βήμα της Κυριαρχίας, ως εκ τούτου ο καθένας μας είναι απόλυτα υπεύθυνος για την επιλογή του να πιστεύει ή να διερευνά ασταμάτητα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s