Οι Δημιουργοί του mRNA Μελετούν τον Κίνδυνο Μυοκαρδίτιδας από τα Εμβόλια

από την blogger


Τα συστημικά Μέσα «ενημέρωσης» συνεχίζουν τη δουλειά που γνωρίζουν άριστα: να θολώνουν τα νερά και να κακοποιούν μία ουσιαστική είδηση τοποθετώντας τη μέσα σε πλαίσια αλλοίωσης ή μισής αλήθειας.
Στην πιο κάτω συνέντευξη που έδωσαν οι δύο επονομαζόμενοι «δημιουργοί» του mRNA, κάνουν το γνωστό σάντουιτς πληροφορίας: χώνουν μια τραγική αλήθεια μέγιστης για την ανθρωπότητα σημασίας ανάμεσα σε δυο μεγάλες στρώσεις μη ουσιαστικών επί του παρόντος πληροφοριών.

Την ώρα που άνθρωποι γύρω μας χάνονται καθημερινά, νέοι άνθρωποι, άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα, την ώρα που άνθρωποι γύρω μας εμφανίζουν καθημερινά οργανικές βλάβες και συχνά καταλήγουν ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν, την ώρα που όλα αυτά υποκαταγράφονται εγκληματικά από τους υπεύθυνους ιατρούς, οι δύο δόκτορες μας αναφέρουν την περηφάνεια που νιώθουν δημιουργώντας δισεκατομμύρια δόσεις από ένα σκεύασμα το οποίο εξακολουθεί να είναι πειραματικό.

Η τεχνική «σάντουιτς» έχει στόχο ο μέσος αναγνώστης να καταπιεί σχεδόν αμάσητο το περιεχόμενο που δεν καλοφαίνεται, όπως επίσης να δημιουργήσει ένα προηγούμενο αναφοράς για την «αντικειμενικότητα» του συστήματος.
Ας μην ξεχνάμε, τα συστημικά ΜΜΕ δημοσιεύουν ό,τι έχει ελεγχθεί και επιτραπεί να βγει στο κοινό.

Οι Δημιουργοί του mRNA Μελετούν τον Κίνδυνο Μυοκαρδίτιδας από τα Εμβόλια

Anjalee Khemlani  7/6/2022

Οι συνδημιουργοί της τεχνολογίας mRNA, που χρησιμοποιείται τόσο στα εμβόλια COVID-19 των Pfizer (PFE)/BioNTech (BNTX) όσο και της Moderna (MRNA), εξετάζουν τις αιτίες του χαμηλού κινδύνου καρδιακής φλεγμονής, ειδικά σε νεότερους άνδρες.

Η Δρ Katalin Karikó και ο Δρ Drew Weissman μίλησαν στο Yahoo Finance την Τρίτη, μια ημέρα που βραβεύτηκαν για την έρευνά τους από τα Ινστιτούτα Ιατρικής Έρευνας Feinstein της Northwell Health.

Η Karikó, βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ανώτερη αντιπρόεδρος στην BioNTech, άρχισε να εργάζεται στην τεχνολογία RNA πριν από 35 χρόνια και αγωνίστηκε να συγκεντρώσει ακαδημαϊκή υποστήριξη. Ο Weissman, γιατρός και επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, συμμετείχε στην έρευνα 10 χρόνια μετά την έναρξή της και οι δυο τους εργάστηκαν ακούραστα για να φτάσουν το mRNA στο σημείο που ήταν – άριστο και έτοιμο για χρήση – στην αρχή της πανδημίας.

«Τότε, ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι το RNA θα χρησιμοποιούνταν για να σταματήσει μια πανδημία, γνωρίζαμε όμως ότι είχε απίστευτες δυνατότητες», δήλωσε ο Weissman, προσθέτοντας ότι η εμπειρία ήταν μοναδική.

Η Karikó είπε ότι διασκεδάζει με το γεγονός ότι ο γενικός πληθυσμός μπορεί να προσδιορίσει τη μάρκα του εμβολίου που λαμβάνει.

«Για κανένα άλλο φάρμακο δε συζητούν οι άνθρωποι ποιος το έφτιαξε», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι επειδή η νέα τεχνολογία ήρθε στο προσκήνιο εν μέσω πανδημίας, παραμένει κάποιος δισταγμός.

«Ίσως πριν από αυτό, θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερη δουλειά και να είχαμε εκπαιδεύσει το κοινό, οπότε ίσως [θα υπήρχε] λιγότερη αντίσταση… ενάντια στην τεχνολογία RNA», δήλωσε η Karikó.

Για το σκοπό αυτό, έχουν προκύψει ορισμένες ανησυχίες από πραγματικά δεδομένα που δείχνουν αιτιώδη σχέση μεταξύ των εμβολίων και των καρδιακών φλεγμονών, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα. Ο Weismann είπε ότι ο ίδιος και ένας συνεργάτης του θα δημοσιεύσουν σύντομα νέα ευρήματα.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι…. αν κοιτάξετε το COVID-19, η μυοκαρδίτιδα που σας δίνει η ασθένεια εμφανίζεται σε περίπου 30 φορές υψηλότερη συχνότητα. Οπότε, ναι, είναι αλήθεια ότι το εμβόλιο έχει μια σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια μυοκαρδίτιδας και εμείς και άλλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς εμφανίζεται και πώς να το αποφύγουμε», δήλωσε ο Weissman.

«Επί του παρόντος δουλεύουμε πάνω σε μια εργασία που προσδιορίζει τον μηχανισμό», πρόσθεσε, αλλά αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο.

Η Karikó σημείωσε ότι ο χαμηλός κίνδυνος δεν σχετίζεται μόνο με το mRNA, αλλά και με το ανασυνδυασμένο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax (NVAX). (Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA συνεδρίασε την Τρίτη για να συζητήσει αυτό και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με την κατάθεση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας.)

Μια συζήτηση για το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA την Τρίτη.

Ένα μέλος της επιτροπής, ο Δρ Cody Meissner, ειδικός στα εμβόλια και επικεφαλής παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Νοσοκομείο Παίδων Tufts, τόνισε πόσο λίγα είναι επί του παρόντος γνωστά για τη σύνδεση με τη μυοκαρδίτιδα.

«Υπήρξε τέτοια διακύμανση στις αναφορές για τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας μετά τη χορήγηση αυτών των εμβολίων που νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι συμβαίνει πιο συχνά… με μια πλατφόρμα εμβολίων παρά με μια άλλη», είπε.

Ο Δρ Paul Offit, ειδικός στα εμβόλια και διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Νοσοκομείο Παίδων της Πενσυλβάνια, δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να κατανοήσουμε αυτή την αιτία καθώς ο ιός θα είναι μαζί μας για γενιές.

«Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να κάνουμε ασφαλέστερα εμβόλια για μια ασθένεια που θα είναι μαζί μας για δεκαετίες, αν όχι περισσότερο», είπε.

Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι με χαμηλό κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών για πολλά εμβόλια, απαιτείται περισσότερη κατανόηση. Ωστόσο, κανένα εμβόλιο δεν θα είναι 100% ακίνδυνο.

«Τα πάντα στην ιατρική έχουν να κάνουν με το να κάνεις την επιλογή που σε θέτει σε χαμηλότερο κίνδυνο. Είτε πρόκειται για χειρουργική επέμβαση είτε για φάρμακο που πρόκειται να λάβετε. Δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς ρίσκο», δήλωσε ο Offit στο Yahoo Finance.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna Δρ Paul Burton, σε ξεχωριστή συνέντευξη την Τρίτη στο Yahoo Finance, δήλωσε ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας θα μπορούσε να έχει να κάνει με μια αλληλεπίδραση με την πρωτεΐνη ακίδα – η οποία παίζει ρόλο στη βάση όλων των εμβολίων Covid – και τα κύτταρα του καρδιακού μυός.

«Γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τη μυοκαρδίτιδα σήμερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Πιστεύω ότι είναι η πρωτεΐνη ακίδα…. που είτε προκαλεί λίγη άμεση βλάβη στην καρδιά, είτε αντισώματα που παράγονται που αντιδρούν με τα καρδιακά κύτταρα», δήλωσε ο Μπάρτον.

Παγκόσμιο δυναμικό

Καθώς οι ειδικοί της παγκόσμιας δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι η επιδημία του κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία πανδημία, οι χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις υποδομές για να ενσωματώσουν την τεχνολογία mRNA για μελλοντικές εξάρσεις.

Αυτό φαίνεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις για το άνοιγμα εργοστασίων στην υποσαχάρια Αφρική από την BioNTech, τη Moderna και το Serum Institute της Ινδίας. Ο Weissman συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς δημιούργησε έναν κόμβο mRNA στη Νότια Αφρική και συνεργάστηκε με την Ταϊλάνδη την άνοιξη του 2020 για τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής GMP (good manufacturing practices: πρακτικές παραγωγής αγαθών).

«Συνεχίζω να το κάνω αυτό παγκοσμίως, να συνεργάζομαι με χώρες, κυβερνήσεις, οργανισμούς και να τους δίνω την τεχνολογία για να κάνουν θεραπευτικά RNA σε τοπικό επίπεδο. Και, για μένα, αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνω», είπε ο Weissman.

Όταν τα εμβόλια εγκρίθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, αντιμετώπισαν φράγματα στην ψυκτική εφοδιαστική αλυσίδα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου που δεν μπορούσαν να χειριστούν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αποθήκευσης που απαιτούνται. Αλλά από την πρώτη παρτίδα, αυτό έχει αντιμετωπιστεί.

«Η ψυκτική αλυσίδα ήταν καθαρά ένα ζήτημα ταχύτητας», είπε ο Weissman.

Οι εταιρείες «ξοδεύουν πολύ χρόνο για το πώς να σταθεροποιούν, πώς να μετακινούν, πώς να παράγουν στις υψηλότερες δυνατές θερμοκρασίες. Για το εμβόλιο covid, υπήρχε τέτοια βιασύνη να το διανείμουμε που δεν το έκαναν αυτό», πρόσθεσε.

Η Karikó σημείωσε ότι το αντάλλαγμα για την αύξηση της θερμοκρασίας αποθήκευσης είναι μικρότερη διάρκεια ζωής, σε σύγκριση με όταν διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Εκτός από την αντιμετώπιση του φράγματος της ψυκτικής αλυσίδας, οι πρώτες ύλες και οι προμήθειες που απαιτούνται για την παρασκευή εμβολίων mRNA παράγονται πλέον άφθονα, σε σύγκριση με την αυστηρή προμήθεια που υπήρχε στην αρχή της πανδημίας.

«Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα θέλαμε να κάνουμε 5 δισεκατομμύρια ή περισσότερες δόσεις εμβολίου RNA», δήλωσε ο Weissman.

πηγή

One comment

  1. Οταν την παρεις την φολα χωρις επιγνωση αν εισαι οντως ανθρωπος…..τοτε οτι και αν σου πλασαρουν στην συνεχεια ειτε ετσι ειτε αλλοιως ειναι πολυ ψιλα γραμματα…
    Ουαι , ουαι τοις τρυπημενοις..
    Χαιρετω σε ηλιαχτιδα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s