Οδεύοντας προς μια Παγκόσμια Επισιτιστική Καταστροφή, Κατασκευασμένη μέσω Δράσεων Πολιτικής Δολιοφθοράς

F. William Engdahl  7/12/2022

(Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 27 Απριλίου 2022)

[Αρχίζει να φαίνεται ότι ορισμένοι κακοί ηθοποιοί λαμβάνουν σκόπιμα μέτρα για να εγγυηθούν μια επερχόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Κάθε μέτρο που λαμβάνουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Κυβέρνησης Μπάιντεν για τον «έλεγχο του ενεργειακού πληθωρισμού» βλάπτει την προσφορά ή διογκώνει την τιμή του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του άνθρακα στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στις τιμές των λιπασμάτων και στην παραγωγή τροφίμων. Αυτό ξεκίνησε πολύ πριν από την Ουκρανία. Τώρα κυκλοφορούν αναφορές ότι οι άνθρωποι του Μπάιντεν παρενέβησαν για να εμποδίσουν τη σιδηροδρομική μεταφορά λιπασμάτων την πιο κρίσιμη στιγμή για την ανοιξιάτικη φύτευση. Μέχρι αυτό το φθινόπωρο οι επιπτώσεις θα είναι εκρηκτικές.]

Με την κρίσιμη στιγμή για την εαρινή φύτευση των ΗΠΑ στην κρίσιμη φάση της, η CF Industries του Deerfield του Ιλινόις, ο μεγαλύτερος προμηθευτής αζωτούχων λιπασμάτων στις ΗΠΑ καθώς και ενός ζωτικού πρόσθετου για κινητήρα ντίζελ, εξέδωσε δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι «Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 η Union Pacific ενημέρωσε την CF Industries χωρίς προειδοποίηση ότι επέβαλε σε ορισμένους φορτωτές να μειώσουν τον όγκο των ιδιωτικών αυτοκινήτων στον σιδηρόδρομό της με άμεση ισχύ».

Η Union Pacific είναι μία από τις τέσσερις μεγάλες σιδηροδρομικές εταιρείες που μεταφέρουν περίπου το 80% όλων των γεωργικών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών των ΗΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας CF, Tony Will, δήλωσε: «Η χρονική στιγμή αυτής της ενέργειας από την Union Pacific δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για τους αγρότες. Όχι μόνο το λίπασμα θα καθυστερήσει από αυτούς τους περιορισμούς αποστολής, αλλά το πρόσθετο λίπασμα που απαιτείται για την ολοκλήρωση των ανοιξιάτικων εφαρμογών ενδέχεται να μην μπορεί να φτάσει καθόλου στους αγρότες. Θέτοντας αυτόν τον αυθαίρετο περιορισμό σε λίγους μόνο φορτωτές, η Union Pacific θέτει σε κίνδυνο τις συγκομιδές των αγροτών και αυξάνει το κόστος των τροφίμων για τους καταναλωτές». Η CF έχει κάνει επείγουσες εκκλήσεις στην Κυβέρνηση Μπάιντεν για επανορθωτικά μέτρα, μέχρι στιγμής χωρίς θετική δράση.

Άμεση δολιοφθορά

Η CF Industries σημείωσε ότι ήταν μία από τις μόλις τριάντα εταιρείες που υπόκεινται στο αυστηρό μέτρο, το οποίο είναι αόριστο. Στέλνουν μέσω σιδηροδρομικών γραμμών Union Pacific κυρίως από το συγκρότημα Donaldsonville στη Λουιζιάνα και το συγκρότημα Port Neal στην Αϊόβα, για να εξυπηρετήσουν βασικές αγροτικές πολιτείες, όπως η Αϊόβα, το Ιλινόις, το Κάνσας, η Νεμπράσκα, το Τέξας και η Καλιφόρνια. Η απαγόρευση θα επηρεάσει τα αζωτούχα λιπάσματα όπως η ουρία και το νιτρικό αμμώνιο ουρίας (UAN), καθώς και το υγρό εξάτμισης ντίζελ, DEF (που ονομάζεται AdBlue στην Ευρώπη). Το DEF είναι ένα προϊόν ελέγχου εκπομπών που απαιτείται για τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά σήμερα. Χωρίς αυτό οι κινητήρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Είναι κατασκευασμένο από ουρία. Η CF Industries είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ουρίας, UAN και DEF στη Βόρεια Αμερική και το συγκρότημα Donaldsonville είναι η μεγαλύτερη ενιαία μονάδα παραγωγής για τα προϊόντα στη Βόρεια Αμερική.

Την ίδια στιγμή, η συμμορία του Μπάιντεν ανακοίνωσε μια ψεύτικη θεραπεία για τις υψηλές τιμές ρεκόρ της αντλίας βενζίνης. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι η EPA θα επιτρέψει αύξηση 50% στο μείγμα βιοντίζελ και αιθανόλης με βάση το καλαμπόκι για το καλοκαίρι. Στις 12 Απριλίου ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε μια «τολμηρή» πρωτοβουλία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αύξηση της χρήσης εγχώριων βιοκαυσίμων καλαμποκιού-αιθανόλης. Ο υπουργός Tom Vilsack ισχυρίστηκε ότι το μέτρο θα «μειώσει τις τιμές της ενέργειας και θα αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή που προκλήθηκαν από την αύξηση των τιμών του Πούτιν (αυτολεξεί), αξιοποιώντας ένα ισχυρό και λαμπρό μέλλον για τη βιομηχανία βιοκαυσίμων στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, καθώς και στους τομείς των σιδηροδρόμων, της ναυτιλίας και της αεροπορίας, υποστηρίζοντας τη χρήση καυσίμων E15 αυτό το καλοκαίρι».

Μόνο που η κεφαλαιοποιημένη «Αύξηση τιμών Πούτιν» δεν είναι αποτέλεσμα ρωσικών ενεργειών, αλλά αποφάσεων της Washington Green Energy για σταδιακή κατάργηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ο πληθωρισμός των τιμών της ενέργειας πρόκειται επίσης να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες λόγω των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ για την εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου και πιθανώς φυσικού αερίου. Ωστόσο, το κεντρικό σημείο είναι ότι κάθε στρέμμα γεωργικής γης των ΗΠΑ που αφιερώνεται στην καλλιέργεια καλαμποκιού για βιοκαύσιμα αφαιρείται από την παραγωγή τροφίμων για την τροφική αλυσίδα, μεταβαλλόμενο σε καλλιέργεια καυσίμου. Από την ψήφιση του νόμου περί προτύπων ανανεώσιμων καυσίμων των ΗΠΑ του 2007, ο οποίος επέβαλε ετησίως αυξανόμενους στόχους στην παραγωγή καλαμποκιού για μείγματα καυσίμων αιθανόλης, τα βιοκαύσιμα έχουν καταλάβει ένα τεράστιο μέρος της συνολικής έκτασης καλαμποκιού, περισσότερο από 40% το 2015. Αυτή η στροφή, που επιβάλλεται από το νόμο, στην καύση καλαμποκιού ως καυσίμου είχε προσθέσει έναν σημαντικό πληθωρισμό τιμών στα τρόφιμα πολύ πριν ξεκινήσει η κρίση του πληθωρισμού covid. Οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας καλαμποκιού στον κόσμο. Τώρα για να δώσει εντολή για μια σημαντική αύξηση της αιθανόλης καλαμποκιού για καύσιμα σε μια εποχή αστρονομικών τιμών λιπασμάτων, εμποδίζοντας την σιδηροδρομική αποστολή λιπασμάτων – σύμφωνα με πληροφορίες– από τις παραγγελίες του Λευκού Οίκου, θα ανεβάσει κάθετα τις τιμές του καλαμποκιού. Η Ουάσιγκτον το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.
Είναι εσκεμμένο.

Δεν είναι περίεργο που η τιμή του αμερικανικού καλαμποκιού έφτασε σε υψηλό 10 ετών στα μέσα Απριλίου, καθώς οι εξαγωγές από τη Ρωσία και την Ουκρανία, σημαντικές πηγές, έχουν πλέον μπλοκαριστεί από κυρώσεις και πόλεμο. Εκτός από την ενεργειακά αναποτελεσματική χρήση του αμερικανικού καλαμποκιού για την προμήθεια βιοντίζελ, η τελευταία πρωτοβουλία του Μπάιντεν για την αιθανόλη θα προστεθεί στην αυξανόμενη επισιτιστική κρίση, ενώ δεν θα κάνει τίποτα για να μειώσει τις τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ. Μια σημαντική χρήση για το καλαμπόκι ζωοτροφών των ΗΠΑ είναι ως ζωοτροφή για βοοειδή, χοίρους και πουλερικά, καθώς και για ανθρώπινη διατροφή. Αυτή η κυνική παραγγελία βιοκαυσίμων δεν αφορά την «ενεργειακή ανεξαρτησία» των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν το τερμάτισε αυτό τις πρώτες ημέρες της θητείας του με μια σειρά απαγορεύσεων στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και στους αγωγούς, ως μέρος της ατζέντας μηδενικού άνθρακα.

Σε κάτι που εξελίσσεται σαφώς σε έναν πόλεμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα τρόφιμα, η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά από τις απαιτήσεις του USDA να σκοτώσουν οι κτηνοτρόφοι κοτόπουλων εκατομμύρια κοτόπουλα σε 27 πολιτείες τώρα, υποτίθεται λόγω σημάτων μόλυνσης από τη γρίπη των πτηνών. Ο «ιός» της γρίπης των πτηνών H5N1 εκτέθηκε το 2015 ως πλήρης φάρσα.

Τα τεστ που χρησιμοποιήθηκαν από τους επιθεωρητές της αμερικανικής κυβέρνησης για τον προσδιορισμό της γρίπης των πτηνών τώρα είναι τα ίδια αναξιόπιστα τεστ PCR που χρησιμοποιήθηκαν για τον COVID σε ανθρώπους. Αυτές οι δοκιμές δεν έχουν καμία αξία. Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι από τότε που τα πρώτα κρούσματα «βρέθηκαν» θετικά τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον 23 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες έχουν θανατωθεί για να περιορίσουν δήθεν την εξάπλωση μιας ασθένειας της οποίας η αιτία θα μπορούσε να είναι ο απίστευτα ανθυγιεινός εγκλωβισμός σε κλουβιά μαζικών βιομηχανικών CAFOs κοτόπουλου. Το αποτέλεσμα είναι οι απότομες αυξήσεις των τιμών των αυγών κατά περίπου 300% από τον Νοέμβριο και η σοβαρή απώλεια πηγών πρωτεΐνης κοτόπουλου για τους Αμερικανούς καταναλωτές, σε μια εποχή που ο συνολικός πληθωρισμός του κόστους ζωής βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, η Καλιφόρνια και το Όρεγκον κηρύσσουν και πάλι κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νερό εν μέσω πολυετούς ξηρασίας και μειώνουν απότομα το νερό άρδευσης στους αγρότες στην Καλιφόρνια, οι οποίοι παράγουν το μεγαλύτερο μερίδιο των φρέσκων λαχανικών και φρούτων των ΗΠΑ. Αυτή η ξηρασία έχει έκτοτε εξαπλωθεί για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της γεωργικής γης δυτικά του ποταμού Μισισιπή, δηλαδή μεγάλο μέρος της γεωργικής γης των ΗΠΑ.

Η επισιτιστική ασφάλεια των ΗΠΑ απειλείται όσο ποτέ άλλοτε από το Dust Bowl της δεκαετίας του 1930 και η «Πράσινη Ατζέντα» της κυβέρνησης Μπάιντεν κάνει τα πάντα για να κάνει τον αντίκτυπο χειρότερο για τους πολίτες της.

Σε πρόσφατα σχόλια ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν παρατήρησε, χωρίς να το διευκρινίσει, ότι οι ελλείψεις τροφίμων στις ΗΠΑ «θα είναι πραγματικές». Η κυβέρνησή του κωφεύει επίσης στις εκκλήσεις των οργανώσεων αγροτών να επιτρέψουν την καλλιέργεια περίπου 4 εκατομμυρίων στρεμμάτων γεωργικής γης που διατάχθηκαν να μείνουν εκτός καλλιέργειας για «περιβαλλοντικούς λόγους». Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο μέρος του κόσμου όπου αναπτύσσεται κρίση στα τρόφιμα.

Παγκόσμια καταστροφή

Αυτές οι σκόπιμες ενέργειες της Ουάσιγκτον λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που μια παγκόσμια σειρά επισιτιστικών καταστροφών δημιουργεί τη χειρότερη κατάσταση εφοδιασμού τροφίμων εδώ και δεκαετίες, ίσως από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην ΕΕ, η οποία εξαρτάται σημαντικά από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία για ζωοτροφές, λιπάσματα και ενέργεια, οι κυρώσεις επιδεινώνουν δραματικά τις ελλείψεις τροφίμων που προκαλούνται από τον covid. Η ΕΕ χρησιμοποιεί την ανόητη Πράσινη Ατζέντα της ως δικαιολογία για να απαγορεύσει στην ιταλική κυβέρνηση να αγνοεί τους κανόνες της ΕΕ που περιορίζουν τις κρατικές ενισχύσεις στους αγρότες. Στη Γερμανία, ο νέος υπουργός Γεωργίας του Κόμματος των Πρασίνων Cem Özdemir, ο οποίος θέλει να καταργήσει σταδιακά την παραδοσιακή γεωργία δήθεν για τις εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», έδωσε στους αγρότες που θέλουν να καλλιεργήσουν περισσότερα τρόφιμα μια ψυχρή απάντηση. Η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές από τις ίδιες καταστροφικές απειλές για την επισιτιστική ασφάλεια με τις ΗΠΑ και ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, η οποία πρόκειται να υποστεί αυτοκτονικές κυρώσεις από την ΕΕ.

Οι μεγάλες χώρες παραγωγής τροφίμων στη Νότια Αμερική, ειδικά η Αργεντινή και η Παραγουάη, βρίσκονται εν μέσω μιας σοβαρής ξηρασίας, η οποία αποδίδεται σε μια περιοδική ανωμαλία του La Niña Pacific που έχει παραλύσει τις καλλιέργειες εκεί. Οι κυρώσεις στα λιπάσματα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας απειλούν τις καλλιέργειες της Βραζιλίας, επιδεινούμενες από τα σημεία συμφόρησης στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η Κίνα μόλις ανακοίνωσε ότι λόγω των ισχυρών βροχών το 2021, η φετινή χειμερινή σοδειά σιταριού θα μπορούσε να είναι η χειρότερη στην ιστορία της.  Το ΚΚΚ έχει επίσης θεσπίσει αυστηρά μέτρα για να πείσει τους αγρότες να επεκτείνουν την καλλιέργεια σε μη γεωργικές εκτάσεις με ελάχιστα αναφερόμενα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με έκθεση του παρατηρητή της Κίνας Erik Mertz:

«Στις επαρχίες Jilin, Heilongjiang και Liaoning της Κίνας, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένας στους τρεις αγρότες δεν διαθέτει επαρκείς προμήθειες σπόρων και λιπασμάτων για να ξεκινήσει τη φύτευση για τη βέλτιστη απόδοση της άνοιξης… Σύμφωνα με πηγές σε αυτές τις περιοχές, έχουν κολλήσει περιμένοντας σπόρους και λιπάσματα που έχουν εισαχθεί στην Κίνα από το εξωτερικό – και τα οποία έχουν κολλήσει στα φορτηγά πλοία που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Σαγκάης».

Η Σαγκάη, το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, βρίσκεται σε μια περίεργη «Zero Covid» ολική καραντίνα για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες χωρίς τέλος. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια του ΚΚΚ να «διατάξει» αυξημένη παραγωγή τροφίμων, οι τοπικοί αξιωματούχοι της CP σε όλη την Κίνα έχουν αρχίσει να μετατρέπουν γήπεδα μπάσκετ και ακόμη και δρόμους σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η επισιτιστική κατάσταση στην Κίνα αναγκάζει τη χώρα να εισάγει πολύ περισσότερα σε μια εποχή παγκόσμιων ελλείψεων, οδηγώντας τις παγκόσμιες τιμές σιτηρών και τροφίμων ακόμη υψηλότερα.

Η Αφρική επηρεάζεται επίσης σοβαρά από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και τον πόλεμο που τερμάτισε τις εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Τριάντα πέντε αφρικανικές χώρες παίρνουν φαγητό από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Είκοσι δύο αφρικανικές χώρες εισάγουν λιπάσματα από εκεί. Οι εναλλακτικές λύσεις απουσιάζουν σοβαρά, καθώς οι τιμές εκτοξεύονται και η προσφορά καταρρέει. Προβλέπεται λιμός.

Ο David M. Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, δήλωσε πρόσφατα σχετικά με την παγκόσμια προοπτική τροφίμων: «Δεν υπάρχει προηγούμενο ακόμη και κοντά σε αυτό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών του Μπάιντεν ήταν αυτό που συνέταξε μια λίστα με τις πιο ολοκληρωμένες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, πιέζοντας μια συμμορφούμενη ΕΕ να ακολουθήσει ευσυνείδητα κυρώσεις, των οποίων ο αντίκτυπος στην παγκόσμια προμήθεια σιτηρών, λιπασμάτων και ενέργειας στις τιμές ήταν απολύτως προβλέψιμος. Στην πραγματικότητα ήταν μια κύρωση για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.

Αυτά είναι μόνο τα τελευταία παραδείγματα σκόπιμης δολιοφθοράς της τροφικής αλυσίδας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως μέρος της Πράσινης Ατζέντας του Μπάιντεν, του WEF του Νταβός, του Μπιλ Γκέιτς και του Ιδρύματος Ροκφέλερ, ως μέρος της δυστοπικής ατζέντας τους για την Ευγονική της Μεγάλης Επαναφοράς. Η παραδοσιακή γεωργία πρόκειται να αντικατασταθεί από μια συνθετική εργαστηριακά καλλιεργημένη διατροφή από ψεύτικα κρέατα και πρωτεΐνες από ακρίδες και σκουλήκια, παγκοσμίως. Όλα για την υποτιθέμενη δόξα του ελέγχου του παγκόσμιου κλίματος.

Είναι αληθινή τρέλα.

πηγή


Τα άρθρα που παρουσιάζονται σε αυτό το blog αποτελούν κατά κύριο λόγο παραίνεση προς τον αναγνώστη να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι κατανόησης και αναζήτησης. Η Διάκριση είναι το πρώτο βήμα της Κυριαρχίας, ως εκ τούτου ο καθένας μας είναι απόλυτα υπεύθυνος για την επιλογή του να πιστεύει ή να διερευνά ασταμάτητα.


One comment

 1. Thank you very much for the information you are providing, which is extremely desperate. But isn’t there someone who can STOP THAT STORY??

  We as human beings are resisting as much as our strength allows. Unfortunately, we cannot stand it any longer.

  The forces of good, where are they? What are they doing? Since 2020 we hear, we read but we do not see.

  In the previous article we read pleasant things, auspicious, very optimistic, for us Europeans.
  Started 700,000 troops heading to Western Europe to fix the situation – as you mention.

  Unfortunately, we the people, were left at the mercy of our sworn Governments, who are doing everything they can to Extinguish us. They and their ilk are getting richer and richer. We will soon have nothing to eat.

  We fought back, we were hunted in every way, we fought back, we didn’t get vaccinated, and now?? what???

  And our hopes are fading, since The White Hats , Trump and whoever…obviously can NOT help us.

  Thank you for everything Dear Friends

  Good morning

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s