Η Ψυχή σου

από την ιστογράφο

Η ψυχή σου είναι ένα υπέροχο αιθερικό σεντόνι, που ‘χει ζαρώσει και στέκει συρρικνωμένο γεμάτο πτυχές. Στις πτυχές του κρύβονται φωλιάζοντας οι φόβοι, και σε κάθε μικρό βηματάκι που λογάς να δοκιμάσεις ξεπροβάλλουν, κρώζοντας και κροταλίζοντας να σε γεμίσουν περιορισμό, και μοναξιά, κι αποτυχία.

Η ψυχή σου είναι ένα θεσπέσιο μουσικό σεντόνι, ήχων ανήκουστων στον κόσμο τον υλικό, που όμως χάσαν τη φωνούλα τους και βράχνιασαν και τρέμουν. Κάθε φορά που ο συμπαντικός μαέστρος νεύει τους να τραγουδήσουν, αυτοί ζαρώνουν και μαζεύονται και πνίγονται γιατί λογίζουν πως είναι ανάξιοι, ανάρμοστοι και αναρμόνιστοι.

Είναι καιρός ν’ αποδομήσεις όλα όσα βεβαιότητες εισέπραττες στου κόσμου σου το κτίσμα. Βλέπεις πως έξω καταρρέουν όλες οι –μια φορά κι έναν καιρό– αξίες, όλα τα στιβαρά στηρίγματα της κοινωνίας και οι θεσμοί κι οι οργανώσεις. Βλέπεις πως ήταν όλα σε πλασματικά πεδία χτισμένα, στέκανε σαν τα καλοκαιρινά τα κάστρα σου στην άμμο, όπου έσκασε ο Γρέγος και τα πήρε σβάρνα –τα όνειρά σου…

Άλλαξε όνειρα, αποδόμησε όσα Μέσα σου στηρίζουν το οικοδόμημα της θεωρίας σου. Ποιος σου είπε; Τι; Πώς το ‘μαθε; Πόσο αλήθεια είναι; Μια απορία μόνο αν λυθεί, όλα θα μπουν στη θέση τους την εκλεκτή, αυτή που κόσμους όχι αμμουδερούς παρά ουράνιους χτίζει:
Πώς Λειτουργεί το Σύμπαν;

Το Σύμπαν είσαι Εσύ, και όλοι οι νόμοι ρέουν Μέσα σου σαν άγραφος κανόνας. Μην περιμένεις έτσι απλά να σ’ ερμηνεύσουν, μην περιμένεις να είσαι άλλο ένα κεφάλαιο στης Επιστήμης το Βιβλίο. Εσύ είσαι το Βιβλίο, εσύ κι η επιστήμη, εσύ είσαι το Όνειρο εσύ και η θέωσή σου, εσύ είσαι η αστρόσκονη μαζί κι η μαύρη ύλη.
Βάλε όλα τα διδάγματα στα ράφια της ψυχής σου, εκεί στην λαμπερή αυτή την τεράστια βιβλιοθήκη. Άσ’ τα εκεί να στέκουνε, και κοίταξε για νέα.

Μην ψάχνεις βαθυστόχαστες απαντήσεις
πριν κάνεις τις ουσιαστικές ερωτήσεις.

Σήκωσε ευλαβικά της ψυχής σου το σεντόνι, τίναξέ το στο Φως, άσε το να λουστεί μέσα σε ποταμούς φωτονίων λευκόχρυσων, κι έπειτα άπλωσέ το τεντωμένο. Ούτε μια ζάρα πια στης Ψυχής σου το σεντόνι.

Ούτε μια ζάρα πια.

∞ ΑγΑπΗμΕνΕ μΟυ ∞

𝜧 𝜾 𝝌 ❀ 𝜺 𝝀 𝜶

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s